Opening Winterwoninkje
uit met vlieg

11.1.2019

Opening Winterwoninkje

Ook vorig jaar kroop GC Ten Noey een maand lang in hun Winterwoninkje. Dit jaar wordt het extra speciaal, want het neemt de vorm aan van een Groenlandse walvis. Op 11 januari spoelt de walvis aan in het Liedekerkepark en om 16:00 gaan de "deuren" open. Iedereen is welkom om de komst van de walvis met ons te vieren! 

Winterwoninkje is een plek voor dagelijkse ateliers, voorstellingen, ontmoetingen en dialogen. Kortom: een plek van en voor de buurt.

 

Het 'groen' aan de Groenlandse walvis

Dirk Hendrikx is de bedenker en de bouwer van de walvis (aka het Winterwoninkje). De walvis van Sint-Joost wordt een mobiele sculptuur opgetrokken uit afval. Het vel bestaat uit gerecupereerde big bags. Dat zijn die gigantische zakken in oerdegelijke geweven kunststof waarmee bouwmaterialen geleverd worden op werven. Met één haal worden ze opengesneden waarna de inhoud uitgestort wordt. Daarna zijn ze enkel nog goed voor de vuilbak. Behalve voor Dirk Hendrikx. Hij verknipt ze en naait ze aan elkaar om het 'vel' van de walvis te vormen. Bamboe, afkomstig uit Heverlee, vormt het skelet en verder dient gerecycleerd hout als extra steun. Hiermee wil Dirk Hendrikx ons doen nadenken over de overtollige afval die we elke dag produceren. 

 

Meer over Winterwoninkje? Klik hier.

 

 

Algemene informatie

Thema: 
Ontmoeting
Wanneer: 

11.1.2019 om 16:00

Waar: 

de Liedekerkepark
Sint-Jooststraat 65
1210 Sint-Joost-ten-Node

Voor wie: 
Peuters, Kleuters, Kinderen, Jongeren 12+, Jongeren 15+, Volwassenen, Senioren, Gezinnen
Leeftijd: 

1-99 jaar

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Winterwoninkje opent op vrijdag 11/01 en eindigt op 17/02

Open: minimaal elke woensdag van 12 tot 18u | zaterdag van 11 tot 18u | zondag van 11 tot 18u (andere momenten op aanvraag)

Info: tennoey@vgc.be, 02 217 08 82

Prijs: 

Gratis

Opening Winterwoninkje

Prijs

Gratis

Reservatie

GC Ten Noey
tel 02 217 08 82
tennoey@vgc.be

Waar

de Liedekerkepark
Sint-Jooststraat 65
1210 Sint-Joost-ten-Node