Presentatie St Josse Trouvé
uit met vlieg

21.6.2019

Presentatie St Josse Trouvé

Vorig en dit seizoen werkten enkele groepjes vrouwen aan persoonlijk grafisch werk. Ze vertrokken daarbij van verschillende vragen: Welke plek in SJTN is belangrijk voor mij? Wat is mijn lievelingsgerecht? Wat houdt me recht in moeilijke dagen? Naar wie kijk ik op?

In een eerste sessie gingen de deelnemers over deze vragen met elkaar in gesprek. Daarna zochten ze hier beelden bij in magazines of op internet: symbolen, rolmodellen,metaforen, Of ze maakten zelf foto’s: mijn lievelingsplek,hoe straal ik kracht uit, wat vertellen mijn handen, Op basis van die foto’s werden daarna tekeningen en gravures gemaakt, waarmee er dan weer gedrukt werd.

De resultaten zijn stuk voor stuk verbluffend. Een origineel drukwerk uit de manuele pers tevoorschijn zien komen heeft iets magisch. Het sluitstuk van een traag, diepkervend proces. Als die resultaten worden nu bij elkaar gebracht in een subjectieve kaart van Sint-Joost en in een expo. Beleef Sint-Joost-ten-Node vanuit de blik van 25 vrouwen die getuigen over het dagelijks leven. Verstild en uitbundig. De kaart wordt aan een democratische prijs te koop aangeboden, er is te eten en te drinken, en in de loop van de avond hoor je fijne concerten van Fatoum en Ülkü Dursun.

Algemene informatie

Thema: 
Tentoonstelling
Wanneer: 

21.6.2019
van 16:00 tot 19:00

Waar: 

Gemeenschapscentrum Ten Noey vzw
Gemeentestraat 25
1210 Sint-Joost-ten-Node

Voor wie: 
Jongeren 15+, Jongeren 12+, Kinderen, Kleuters, Gezinnen, Senioren, Volwassenen
Leeftijd: 

6-99 jaar

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Gratis

Prijs: 

Gratis

Presentatie St Josse Trouvé

Prijs

Gratis

Reservatie

GC Ten Noey
tel 02 217 08 82
tennoey@vgc.be

Waar

Gemeenschapscentrum Ten Noey vzw
Gemeentestraat 25
1210 Sint-Joost-ten-Node

Bereikbaarheid

metrolijn 2, 6, bus 65, 66 en nachtbus N04, N05; halte Madou
bus 29 en 63; halte Sint-Joostplein
bus 59 en 61; halte Houwaertplein