Geef me jouw glimlach

Flaporen

Op woensdag 17 + zaterdag 20 + zondag 21 februari '21 ging Sybille De Rycke op pad in Sint-Joost-ten-Node met een handvol sympathisanten. Ze verleidden voorbijgangers tot het maken van hun zelfportret om zo hun glimlach terug te geven aan de publieke ruimte. Al meer dan een jaar wordt onze glimlach immers onzichtbaar gemaakt door het collectief dragen van het mondmasker.
Vandaar: "Geef me jouw glimlach". Ze gingen aan de slag in de Sint-Joostgalerij, op het Houwaert- én het Sint-Joostplein.Om het met Sybille op haar Facebook-pagina zelf te verwoorden: "Geef me je glimlach! Donne-moi ton sourire! Give me your smile! Zo veel mooie ontmoetingen met de buurtbewoners, met dank aan alle enthousiaste helpende handen. Bijna 200 glimlachen die we kregen. Gedeelde vreugde in Sint-Joost-ten-Node en hoe!
We hebben het nodig. Still spring for culture!"
Van die 200 tekeningen hebben wij er 9 geselecteerd en uitvergroot, meermaals laten drukken op A0-formaat, oftewel 84 cm x 120 cm. Voor we het goed en wel beseften vlogen ze de deur uit! Zo hangen ze o.a. te kijk in de Sint-Joostgalerij, maar evengoed op de vitrines van Fabrik vzw en nog veel andere plekken!
Zo simpel was het: een straatactie waar passanten hun glimlach teruggeven aan de publieke ruimte, naar een idee van Sybille De Rycke.
Met de steun van GC Ten Noey en de gemeente Sint-Joost-ten-Node.

Klik op de pdf-bestanden hieronder om alle 9 tekeningen nog's te bekijken:

Fotogalerij: 
Kerk kinderen
Kind verf
Bushokje tekeningen