Ben jij tussen 12 en 26 jaar? À Fonds helpt je bij het realiseren van jouw droomproject!

Publicatiedatum: 
Woensdag, 9 december 2015 - 02:48

À Fonds is de naam van het nieuwe jongerenfonds van de Jeugddienst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.  À Fonds wil jongeren tussen 12 en 26 jaar én die een link hebben met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest helpen om hun wilde of minder wilde ideeën te realiseren. Het kan gaan om culturele, artistieke, sociale, sportieve, creatieve of educatieve projecten. 
 

À Fonds is bedoeld voor individuele jongeren of hun spontane, informele groeperingen die op dit moment geen toegang hebben tot de reguliere projectsubsidies. Een voorwaarde is dat ze bereid moeten zijn om hun ervaring te delen met anderen. Projecten voor en door jongeren dus. Projecten met louter commerciële doeleinden komen niet in aanmerking. Aangezien het een permanente oproep betreft, kunnen jongeren het hele jaar projectvoorstellen indienen. De tijd tussen aanvraag en beslissing bedraagt 6 weken

À Fonds

Op de website van À Fonds vinden geïnteresseerde jongeren een stappenplan dat hen uitlegt hoe ze een project kunnen indienen. Maar de jeugddienst biedt meer. De jeugddienst begeleidt de jongere bij elke stap van aanvraag tot verslag. Zelfs met een ruw idee kan de jongere bij de jeugddienst terecht. We bekijken samen wat de jongere precies wil doen en waarom. Dan proberen we dit idee in een project te gieten. Als de jongere alle informatie voor het project heeft, vult hij of zij een aanvraagformulier in en bezorgt dat aan de jeugddienst. Jongeren kunnen gedurende de hele duur van het project een beroep doen op de contactpersoon van À Fonds. Maar de jongere neemt zelf altijd de leidende rol op zich. De jongere kan ook een of meerdere verenigingen aanspreken voor ondersteuning.

 

Een multidisciplinaire jongerenjury beoordeelt het projectvoorstel. Het collegelid neemt dan een beslissing op basis van het advies van de jury. Het project moet gerealiseerd worden binnen de 18 maanden na de beslissing. Naast andere vormen van ondersteuning, kan elk project een subsidie van max. 3.000 EUR krijgen.

 

De trein van À Fonds is ondertussen vertrokken en de eerste projecten zijn ingediend. Ben jij de volgende?

 

Meer informatie?

02/563 05 79

info@brusselbazaar.be

www.afonds.brussels

www.facebook.com/afondsbrussels

Bijhorende documenten: