DE GC'S STEUNEN BRUSSEL HELPT!

Publicatiedatum: 
Woensdag, 4 november 2015 - 10:49

In november 2015 organiseren de Gemeenschapscentra, samen met de Vlaams-Brusselse Media, een nieuwe editie van Brussel Helpt. De benefiet- en sensibiliseringsactie zet zich dit jaar in voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen bij Minor- Ndako. Ook Ten Noey organiseert evenementen voor het goede doel, ontdek ze snel en doe mee! 
 

Brussel Helpt!

De ingezamelde middelen gaan naar de vzw Minor-Ndako & Juna. Die richt zich tot kinderen en jongeren die zich in een problematische leefsituatie bevinden en in het bijzonder tot de meest kwetsbare onder hen, waaronder vooral niet-begeleide minderjarige asielzoekers. Recent nog openden ze een nieuwe leefeenheid voorkinderen tussen 8 en 14 jaar.
Het belang van deze organisatie wordt nog maar eens in de verf gezet nu blijkt dat het aantal niet-begeleide minderjarige asielzoekers dit jaar met maar liefst 500% is gestegen.

Wil je ook mee helpen?
Brussel Helpt loopt van 15/11/2015 tot 05/12/2015. Tijdens die periode worden allerlei acties en evenementen georganiseerd, waartoe jij je steentje kan bijdragen. Zo kan je bijvoorbeeld naar een tentoonstelling, documentaires, filmavond, optredens, een speelgoedinzameling of kan je op FM Brussel je favoriete plaat aanvragen in ruil het bedrag dat jij of je vereniging inzamelt. 
De Vlaams-Brusselse Media brengen uitgebreid verslag uit van de verschillende acties met reportages op radio, tv, website en in de krant & magazine.

 

Brussel Helpt is een organisatie van de Vlaams Brusselse Media en Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 Brusselse gemeenschapscentra.

Ontdek hier alle activiteiten en initiatieven!