DE GELUKSBRENGERS / LES PORTE-BONHEUR

Publicatiedatum: 
Donderdag, 22 april 2021 - 04:00

Zelf geluksbrenger?
Zegt het je wel wat om zelf verhalen of liederen van plezier en geluk te delen met Sint-Joost?

Rafael Núñez Velázquez

Troubadours
De troubadours trekken de straat op, in een fijne samenwerking met Bib Joske en de Gemeente Sint-Joost en GC Ten Noey. Weg met het scherm, weg met Zoom, Facebook, Instagram. Terug de straat op. In het echt. Live, maar in het klein. Van deur tot deur. Mensen ontmoeten, in de ogen kijken en hen blij maken, wie weet zelfs een beetje gelukkig. Kijk niet vreemd op, of net wel, als de bel plots gaat en je wordt getrakteerd op een mini-concert, een verhaal, een dans op de stoep of een circusact van 73 seconden. Dat kan gebeuren ergens tussen begin mei en de zomervakantie. Lukraak of goed gekozen. Met klanken en woorden van ver, van onderweg uit een andere tijd voor hier en nu, in deze tijd van stilstand.

Troubadour op verzoek?
We komen ook graag op aanvraag, maar niet voor jezelf, wel voor iemand die je een plezier wil doen. Of voor iemand van wie je weet dat zij of hij een opkikker goed kan gebruiken. Wil je iemand verrassen, blij maken of instant gelukkig? Laat het ons weten en we zien wat we voor u en je buur of vriend kunnen doen.

Zelf geluksbrenger?
Zegt het je wel wat om zelf verhalen of liederen van plezier en geluk te delen met Sint-Joost? Zie je het wel zitten om een namiddag met ons op stap te gaan van deur tot deur, op goed geluk? Laat ook dat weten. Laten we kennis maken. Wat wil je laten horen, laten zien. Wat heb je nodig? Hoe zie jij het? Hoe zien wij het? Vast kunnen we een glimlach toveren achter het mondmasker. En dan is de cirkel rond. In februari verzamelden we glimlachen, net voor de zomer, welja, verspreiden we er…

Zoubida Mouhssin Zaterdag 15 mei - 14u > 17u
Zoubida Mouhssin is vertelster en put uit de rijke Arabische verteltraditie. Verwacht je aan een tocht door de woestijn onder de open sterrenhemel, laat je leiden naar de geuren van het oude Baghdad en Damascus in de traditie van de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Verhalen die je doen reizen! Zoubida vertelt in het Frans.

Zaterdag 22 mei  13 > 16u: Verhalen door Rizlaine & Imane
Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes ... maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Wat zou je nodig hebben voor een neuzenfeest? Mag je daar met je hoed naartoe? Met je hond naartoe? Mag je oma mee?Mysterieus... Rizlaine en Imane vertellen je alles over dit neuzenfeest, en bib Joske heeft ook nog andere verhalen op zak. Vandaag zijn de troubadours dus vertellers voor kinderen!

Zaterdagmiddag 29 mei: Balthazar Muller
Beschrijving volgt nog van Balthazar. Dit is wat de bib plaatste op hun site: Balthazar brengt zijn cello mee en brengt jullie improviesatiestukjes aan de deur. Het zal plaatsvinden in de Noordwijk. 

Zaterdagmiddag 5 juni: Brussels Cities of Stories
Er reist een oud ras van vertellers door de straten van Sint-Joost. Hou je ogen open, leg je oren te luister, en herontdek de verhalen in alle talen van Nasreddin Hodja, Pinokkio, Tijl Uilenspiegel, Manneken Pis en vele anderen. Ozanlar şehire geldiler! Je vindt Bib Joske , Bib Josse en Pierre Chemin van Le Cordon in het Liederkerkepark en het Sint-Joostplein.

Zaterdag 19 juni van 14 > 17u: Compagnie des rêveurs
We zullen de kijkers meenemen in een vertaling naar spontane dans en atypisch voor hun eigen verhalen. Het principe bestaat eruit dat het publiek ervaringen met ons deelt door middel van woorden en zinnen. Een muziekje wordt gelanceerd en lichamen vertellen ons door hun lichamelijke expressie de geschiedenis van de voorgestelde woorden- of zinnen. We zullen eveneens vocale improvisaties integreren die lichamen gaandeweg vertellen.