Ket!

Publicatiedatum: 
Maandag, 23 mei 2016 - 02:39

Ket!
Deze titel weergalmde op 30 april in de Singel in Antwerpen.
De ketjes van Sint-Joost lieten de professionele dansers en danseressen eens zien hoe zij het Brussel van vandaag interpreteren.
Met een fantastische dans waren ook zij de sterren van de avond. Ze hebben dan ook niet stilgezeten tijdens de vele repetities in Ten Noey.
Naast hun gebruikelijke dansles op donderdag namen ze de verantwoordelijkheid voor het eindexamen van hun danslerares, Lot, mee op hun schouders, en repeteerden ze bijna elke zondag, 3 maanden lang.
Al vonden ze dat geen probleem! Wie wil er nu niet optreden in de Singel in Antwerpen!? Bij de fantastische, kleurrijke choreografie hadden ze vaak hun eigen inbreng, en dat maakte het nog leuker om naar te kijken. Voorbeelden van scènes zijn Het verkeer, Dapke, Het spel, De tocht met gids, …  De reacties van onze dansers na de voorstelling: “Het voelt zo raar dat het nu al gedaan is.”, “We zouden het zo opnieuw kunnen doen!”, “Het was een geweldige ervaring!”. Iedereen was razend enthousiast. Behalve het stuk Ket! waren er nog vijf andere stukken.
De andere dansers hadden het ook heel goed gedaan.
Het enige verschil was dat het allemaal volwassenen waren.
Maar ja, als je uit Sint-Joost komt, kan je je mannetje wel staan! 

STEF DE KONINCK

 

Dansers en danseressen: Elin, Mauro, Hanien, Nona Jools, Lora, Gil, Lillit, Azra, Medit en Efsa
 

 

Verslag: Elin Kerckhoven

 

Fotogalerij: 
STEF DE KONINCK
STEF DE KONINCK
STEF DE KONINCK