Vacature projectmedewerker/medewerkster voor vzw Essegem

Publicatiedatum: 
Donderdag, 16 maart 2017 - 03:37

Word jij de nieuwe projectmedewerker/ster in Essegem?

Het Gemeenschapscentrum (GC) Essegem is een van de 22 Brusselse gemeenschapscentra van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).  In het kader van het Stedenfonds werd door de vzw Essegem het project ‘Hallo Cultuur’ opgestart om anderstaligen die Nederlands leren meer ontmoetings- en oefenkansen te geven, hen meer te betrekken bij de werking van het GC en hen kennis te laten maken met het Nederlandstalige vrijetijdsaanbod in Jette en Brussel.

Het project wordt betoelaagd in het kader van het huidige Stedenfonds III, dat in 2014 van start is gegaan en loopt tot 2019. Het Stedenfonds ondersteunt de Vlaamse steden en de VGC om de leefbaarheid op stads- en wijkniveau  te verhogen, om de dualisering in de stad tegen te gaan en de kwaliteit van het bestuur van de stad te verhogen.

Het  Stedenfondsproject heeft de volgende doelstellingen:

-          ‘Interculturaliseren’, wat wil zeggen dat mensen van verschillende achtergronden, in en rond het GC Essegem, aangezet worden om samen deel te nemen aan activiteiten of om ze zelf op te zetten. Dat kan door te werken met het publiek, het aanbod, het netwerk, het beleid van het GC en de publiekswerking.

-          De lokale gemeenschap wordt zoveel mogelijk betrokken bij de werking van het GC.

-          Ontwikkelen van een draagvlak voor een taalbeleid in en rond het GC, dat rekening houdt met de meertalige Brusselse context.

-          Kennisdeling en het opzetten van methodieken.

Functieomschrijving

Als projectmedewerker ben je verantwoordelijk voor de volledige uitwerking van het Stedenfondsproject  – van de ontwikkeling van activiteiten, ontwikkelen van een methodiek voor kennisdeling tot de evaluatie achteraf. Je staat in nauw contact met de verschillende centra voor volwassenonderwijs die actief zijn in het GC, met het Huis van het Nederlands en andere partners.

Je ontwikkelt activiteiten en projecten op maat van de doelgroep en gaat op zoek naar innovatieve manieren om hen te betrekken bij de werking van het GC.  Je werkt samen met het team van het GC Essegem aan een vrijetijdsaanbod dat aansluit bij de noden en behoeften van cursisten en dat ontmoeting tussen anderstaligen en Nederlandstaligen stimuleert. Je schrijft projectverslagen op basis van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens en koppelt regelmatig terug naar de Raad van Bestuur van het GC.  

 

Profiel

Je hebt minimum een bachelordiploma – bij voorkeur in een sociaal-culturele richting.

Je communiceert goed en duidelijk naar verschillende doelgroepen.

Je legt gemakkelijk contacten en weet mensen te enthousiasmeren.

Je houdt van plannen en organiseren en je vindt het niet erg om af en toe ’s avonds of in het weekend te werken.

Je werkt goed samen in een team, maar kan ook zelfstandig werken.

Je kent het Brusselse werkveld goed en je hebt zin om aan de slag te gaan met anderstaligen die Nederlands leren.

 

Aanbod

Voltijds contract (of 4/5de) van onbepaalde duur, onmiddellijke indiensttreding.

Verloning volgens barema PC329, niveau B1c (http://www.fov.be/spip.php?article279).

Maaltijdcheques, abonnement MIVB en hospitalisatieverzekering.

Uitdagende job met afwisselend takenpakket en hoge mate van autonomie.

Ondersteund door de dienst Stedelijk Beleid van de VGC, aangestuurd door de centrumverantwoordelijke van GC Essegem.  

Flexibel uurrooster, rekening houdend met de opdrachten en takenpakket.

Mogelijkheid tot het volgen van vormingen en tot expertiseontwikkeling.

 

Solliciteren

Solliciteren tot uiterlijk 10/04/2017 (12u00) met brief en cv naar de centrumverantwoordelijke van het GC: ilse.verbeke@vgc.be. Meer info over het Stedenfondsproject of de vacature kan worden gegeven op eenvoudig verzoek via hetzelfde mailadres.