Zonienmars/Zoniënklanken op 24 april 2016!

Publicatiedatum: 
Donderdag, 11 februari 2016 - 11:37

Zonienmars/Zoniënklanken is intussen al aan zijn 37ste editie toe. Ook dit jaar kan je op 24 april in het Zoniënwoud komen genieten van 4 prachtige uitgestippelde wandelingen. Je wordt tijdens het wandelen verrast door muzikale intermezzo’s in het bos die je ongetwijfeld doen wegdromen.  Bereid je voor op akoestische klanken uit Griekenland, Syrië, Roemenië, Pakistan en België.

Het Zoniënwoud staat bekend om zijn veelheid aan fauna en flora, en dat in het centrum van ons land.  Er is al veel gezegd en geschreven over de groene long van Brussel maar je kan het bijzondere karakter van dit bos slechts vatten als je er geweest bent.  Een uitgestrekte oase van rust te midden van onze drukke wereldstad met  sprookjesachtige open vlaktes te midden van dik begroeid bos.

het zoniënwoud

4 Brusselse gemeenschapscentra slaan jaarlijks de handen in elkaar en organiseren op 24 april samen de 37ste editie van de Zoniënmars. Een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken,  die groot noch klein onberoerd laat.

 

4 WANDELROUTES

De fervente stapper heeft 24 april al maanden in zijn of haar agenda staan.  Wandelaars, al dan niet in clubverband, komen van heinde en ver om steeds nieuwe plekjes van  het Zoniënwoud te verkennen. Jaarlijks komen meer dan 1300 wandelaars de lente opsnuiven in het zoniënwoud tijdens de laatste zondag van april. Met 4 uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 25 kilometer die elk jaar wijzigen ontdek je het beste van het bos.

 

MUZIEK & HET BOS: DE PERFECTE COMBINATIE

Al voor het vierde jaar op rij worden wandelaars getrakteerd op muzikale intermezzo’s tijdens hun wandeling. Muzikanten van over de hele wereld staan verspreid in het bos en verrassen de wandelaars met klanken die je doen wegdromen.

De combinatie van akoestische muziek in de natuur bleek een schot in de roos te zijn. Zoniënmars, dat voordien vooral sportieve wandelaars aantrok, heeft zich ontpopt tot een grootschalig evenement voor families, muziekliefhebbers, Brusselaars die hun stad eens op een andere manier willen ontdekken, etc.

 

REFUGEES FOR REFUGEES

In samenwerking met Muziekpublique selecteerden de organisatoren dit jaar opnieuw de mooiste wereldse klanken voor u. 5 muzikale intermezzo's worden voor u voorzien. De recente uitgebreide media-aandacht voor  vluchtelingen in Europa heeft Muziekpublique aangemoedigd om een project op poten te zetten met muzikanten die op de vlucht gingen uit hun land en zich sinds kort in België hebben gevestigd. Muziekpublique neemt een album op met meer dan twintig muzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan, Tibet en andere landen, als weergave van de diversiteit van de mensen die dagelijks in België toekomen. Je kan met enkele van deze muzikanten kennis maken tijdens Zoniënklanken.Brussel, geen natuur? Het Zoniënwoud is met zijn vierduizend hectare bos een ware schatkamer aan fauna en flora, pal in het centrum van het land. Je vindt er vijf natuurreservaten, zeldzame biotopen, statige bomenrijen, merkwaardige dieren en historische monumenten. 

 

VRIJWILLIGERS

Om van de Zoniënmars - Zoniënklanken opnieuw een spetterend succes te maken, zoeken we nog helpende handen. Je kan meehelpen aan de voorbereiding of op de dag zelf. We zoeken vrijwilligers voor de inschrijvingen, achter de bar, bij de muzikale intermezzo’s, het verspreiden van promotiemateriaal of de controle van de wandelroutes. Interesse? Neem contact op met GC WaBo, 02 675 40 10 of wabo@vgc.be.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Praktische info Zoniënmars/Zoniënklanken

Een project van GC WaBo, in samenwerking met GC Op-Weule, GC Den Dam, GC Kontakt. In het kader van Cultuurcentrum Brussel, het netwerk van de 22 gemeenschapscentra. 
Meer info over het zoniënwoud:  www.zonienwoud.be