De Schakel mei > juni 2021

Verschijningsdatum: 
04/30/2021
Onderwerp: 
Wil jij ook een beetje geluk?

Geluk vind je in samenwerking met TEN NOEY!

GELUKSBRENGERS
Zegt het je wel wat om zelf verhalen of liederen van plezier en geluk te delen met Sint-Joost?
De troubadours trekken de straat op, in een fijne samenwerking met Bib Joske en de Gemeente Sint-Joost en GC Ten Noey. 

ZOMERSPEELWEKEN
Kruis de vingers dat mevrouw Corona en meneer Covid ons en uw kinderen een beetje speelplezier in groep gunnen: dan kunnen deze speelweekjes plaatsvinden.

PIERRE CHEMIN
In de rubriek "Mensen van Sint-Joost" zegt Pierre Chemin, na 50 jaar nog steeds een trotse inwoner van Sint-Joost, te verkiezen zich naast muzikant-filmmaker-verhalenverteller toch vooral een realisator te noemen.

FRIEDRICH ENGELS
Wie Karl Marx zegt denkt ook Friedrich Engels. In "Uit de tijd" kom je te weten hoe beiden vrienden waren tot hun dood en de stichters werden van het marxisme.

DE KNOBBELZWAAN
In "De Stadsbeestjes" begeven we ons aan de oevers van de vijver op de Maria Louiza Square waar we de sierlijkste onder de vogels aantreffen: de zwaan. Het zwanenkoppel op deze vijver broedt naar verluid op 6 eieren!

SELASI DOGBATSE
Als je Brusselse choreogafe met Ghanese roots Selasi Dogbatse "Over de vloer" krijgt, repeteert ze voor je het weet in Ten Noey en legt ze uit hoe ze doet wat ze doet.

ZOUBIDA MOUHSSIN
"De bib belicht" ditmaal Zoubida Mouhssin, een vertelster die put uit de rijke Arabische verteltraditie. Hou je ogen open, leg je oren te luisteren, en misschien ontmoet je haar wel op een straathoek als een hedendaagse troubadour, met Wissam die haar begeleidt op de oud of de santoor.

REWILDING - ALTERNATIEVE CARTOGRAFIE
Wat is er nu hoopgevender dan een jong persoon met een frisse kijk op de wereld en een vat vol ideeën over hoe de stad er zou kunnen uizien in de toekomst: haar naam is Sarah De Wit en ze doet haar ding in "Al wat groeit".

AANKONDIGING
> Fabrik in de Molenstraat ondersteunt je projecten om de buurt aangenamer te maken, of je nu huurder bent of eigenaar.
> Het programma voor het "Trouble-Festival" is bekend! Een samenwerking tussen Studio Thor en Ten Noey.