Winterwoninkje/Cabanon d’hiver

Walvis Winterwoninkje

Het Winterwoninkje van Gemeenschapscentrum Ten Noey neemt voor zijn tweede editie de vorm aan van een Groenlandse Walvis. BigBag, want dat is zijn naam, spoelt in januari aan in het Liedekerkepark en is van plan er te blijven tot half februari. In zijn holle buik is er plaats voor talloze activiteiten en gezellige ontmoetingen. Na februari zet hij zijn weg verder door Brussel en omstreken.
 

In 2019 nam Winterwoninkje de vorm van een walvis aan, een creatie van Dirk Hendrikx. De buik van de walvis was de ontmoetingsplaats voor de buurt. Dat gebeurde bij een lekkere couscous, een vertelling, workshops,… temidden het Liedekerkepark, temidden de winter. De walvis herbergde vele tientallen mensen.
Meer dan waarschijnlijk verhuist Winterwoninkje in de winter van 2020 naar een andere plek in Sint-Joost, het Henri Frickpark, met uitzicht op de Kleine Ring, en uitzicht op de overkant: Brussel-Stad.

Volg Winterwoninkje op Facebook!

 

Wil je Winterwoninkje graag gebruiken als locatie of heb je een leuk idee? Laat het ons weten en wij regelen het samen. (tennoey@vgc.be)

Fotogalerij: 
johan_jacobs
johan_jacobs
lotte
Ten Noey